Vincent Norrman gick på 66 slag på Scandinavian Mixed Foto: Bildbyrån

Svensk Norrman i täten på Vallda

Uppdaterad
Publicerad

När Annika Sörenstam och Henrik Stenson inte levererade några toppresultat så var det andra svenskar som visade framfötterna den första dagen av den unika mixedtävlingen på Europatouren där herrar och damer för första gången spelar mot varandra.

– Allt som allt är jag nöjd med dagen, säger Caroline Hedwall till SVT Sport efter sitt första varv på 67 slag.

Amatören Vincent Norrman från Haninge GK imponerade på det första varvet.  Med sju birdies och en eagle kom svensken in på sex under par. 24-åringen som spelar för Florida University är rankad 11 bland amatörer i världen.  Men den här tävlingen blir hans sista som amatör. Planen är att kvala in till undertouren till PGA-touren, Korn Ferry Tour i höst.

– Jag är inte överraskad. Man är väl aldrig 100 procent nöjd, sa Norrman till Radiosporten efter sin runda som innehöll både eagle och dubbelbogey.

67:a av Hedwall

Nästan lika bra gick det för Caroline Hedwall, som med 67 slag blev bästa svenska efter första dagen. En helt bogeyfri runda blev det för den meriterade stockholmaren.

– Det känns jättebra. Det är alltid skönt med en bogeyfri runda, säger Hedwall till SVT.

Jenny Haglund var en annan svenska som spelade riktigt bra, fyra under par.

– Jag är nöjd med scoren och det var jättekul att spela med herrarna, sa Haglund till SVT efter varvet.

En österrikisk dam i topp

Österrikiskan Christine Wolf svarade för dagens bästa runda 64 slag, tillsammans med engelsmannen Sam Horsefield. Sex birdies och en eagle.

Ett säkerligen skönt besked för arrangören att en kvinna leder efter första dagens spel. Det visar att förustättningarna ute på banan är hyfsat rättvisa.

– Jag tycker att banan är rättvis. Visst spinner killarna bollen mer men flaggplaceringarna var rättvisa och vi kunde räkna med rullen, säger Wolf om hur Vallda spelades idag.

32-åringen har en seger på Ladies European Tour, i Indien 2019. Hon är rankad 268 i världen och just nu 15:e i damernas  Europatourställning.

– Väldigt kul, det är inte varje dag man skjuter 64 slag. Jag satte många puttar på slutet.

Det är väldigt roligt att spela bra på en sådan här mixedtävling och jag njuter verkligen av atmosfären med killar och tjejer tillsammans, säger Wolf till SVT Sport.

LEADERBOARD Scandinavian Mixed >>>

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.