Stenson kysser Tiger Tiger-buckla Foto: TT Nyhetsbyrån

Efter tigerkyssen klättrar han på rankingen

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stensons seger på Bahamas i helgen gjorde ett rejält avtryck på golfens världsrankning. Svensken hoppar upp från 40:e till 26:e plats – och är därmed tillbaka på samma position som han var på i början av året.

Segern innebar i praktiken också ett stort kliv mot OS i Tokyo för Stenson. Han var redan sedan tidigare etta av svenskarna på världsrankningen, men har nu skaffat sig en rejäl lucka till Alex Norén (69:a) och Marcus Kinhult (83:a) som – med ett halvår kvar av kvalificeringsperioden – ser ut att få göra upp om den andra OS-platsen.

Inbjudningstävlingen på Bahamas har inte fullvärdig PGA-tourstatus, men rankningspoängen som delades ut räknas även inför uttagningarna till Ryder Cup. Stenson är i nuläget en av nio spelare som har en direktplats i Europas lag inför mötet med USA på Whistling Straits i september.

ARKIV: Norén och Stenson firade vilt efter segern i Ryder Cup 2018

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.