Sophia Popov vann British Open. Här en bild från en golftävling i Ohio. Foto: Nyhetsbyrån TT.

Se den osannolika golfskrällen – Sophia Popov vann British Open

Uppdaterad
Publicerad

Sophia Popov skrällde rejält och tog hem British Open.

Den 304-rankade rankade tyskan inkasserade därmed sin första majortitel.

– Jag kan knappt få fram ett ord, säger hon.

27-åriga Popov ledde på fyra under par inför den fjärde och avslutande rundan på klassiska Royal Troon-banan i Skottland. Hon inledde med en bogey, men därefter radade hon upp fem birdies och slutade på sju under par, vilket räckte för att hålla thailändska Jasmine Suwannapura och australiska Minjee Lee borta.

Därmed blev hon också den första tyska damspelare att vinna en major.

LPGA-touren

– Jag var så nervös i dag. Det här är helt otroligt. Jag har haft så många hinder på vägen, men jag visste att jag kunde klara det, säger hon enligt AFP.

– Jag var nära att sluta spela i fjol, som tur var gjorde jag inte det.

Tungt för svenskorna

Desto tyngre gick det för svenskorna. Daniela Holmqvist klarade sig bäst med en delad 29:e plats, sju över par. 32-åringen lyckades inte hämta sig efter lördagens tunga tredjerunda, men spelade stabil golf och avslutade med 16 par och två bogeys.

Anna Nordqvist hade hela fem bogeys på den sista rundan och slutade på delad 32:a plats, åtta över par.

När det kommer till övriga svenskor blev Pernilla Lindberg delad 45:a (+10), Johanna Gustavsson 71:a (+18) och Camilla Lennarth delad 72:a (+19).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LPGA-touren

Mer i ämnet