Sörenstam har spelat färdigt

Uppdaterad
Publicerad

Annika Sörenstam har njutit i två dagar av att återigen tävla på svensk mark. Men hennes eget spel var hon inte helt nöjd med efter andra raka +1-rundan, vilket betyder att det är färdigspelat för värden till Scandinavian Mixed.

– När jag slog inspelet på sista så sa jag till mig själv att det här är min sista torva på Vallda, men det var en bra torva, skrattar Sörenstam till SVT Sport.

– Det har varit kul att spela men lite jobbigt hit och dit med spelet. Lite bättre på greenerna idag men inte lika bra från tee till green, summerar den tiofaldige majorvinnaren sin insats i den svenska tävlingscomebacken.

Sörenstam skakar dock av sig sin egen insats och fokuserar p att tävlingen hon står värd för tillsammans med Henrik Stenson hittills har varit så lyckad.

– En kul tävling och den blandningen vi ser i resultatlistan. Det är verkligen mixed.

Ska det kanske bli lite skönt att som värd gå och titta och njuta av det här evenemanget nu till helgen?

– Ja så kanske det blir, man ska se det positiva. Det blir en annan situation imorgon då jag kan vara med lite bakom kulisserna och hjälpa till. Jag ser fram emot en spännande helg då det ska börja blåsa lite mer. Än så länge känns det som tävlingen har varit en succé.

Sörenstam ställde upp i tävlingen som spelare av flera anledningar men främst för att spela sig i form för att vara med i US Seniors Womens Open i juli.  Och formbeskedet är väl okej tycker hon.

– Det är ju de bästa spelarna över 50 år, så det kommer bli tufft. Men det var skönt att spela nu och försöka hitta rytmen.  Det var bra att få jobba med Henri (Reis, hennes tränare sedan lång tid tillbaka)dagarna innan för att hitta spelet. Jag har inte jobbat med honom på 13 år. Sedan får jag väl träna de nästa fyra veckorna så jag kan vara redo för det tuffa spelfältet där, säger Sörenstam.

Finns det en chans att den publiken vi hoppas på i nästa års Scandinavian Mixed får se dig tävla igen?

– Du, jag har ingen aning just nu. Vi får se. jag är bara glad att jag var här nu. Nej, nu tänkar jag bara på lunchen som kommer..., säger Annika.

Hela intervjun med Annika Sörenstam 11/6:

:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.