Sörenstam tog ut svensk vicekapten till Solheim Cup

Uppdaterad
Publicerad

Det blir två svenskor i ledarstaben av Europas lag i Solheim Cup.

Kapten Annika Sörenstam tog i dag ut Maria ”Mimmi” McBride som vicekapten.

– Jag gillar hennes stil, säger Sörenstam till SVT Sport.

Europa har en tuff uppgift framför sig i Solheim Cup när de reser till Des Moines G&CC för matchen mot USA.

Vid rodret står Annika Sörenstam – som är kapten för första gången i karriären.

Bredvid sig kommer Sörenstam att ha tre vicekaptener och sedan tidigare var det klart att spanjorskan Marta Figueras-Dotti och skotska Catriona Matthew hade två av platserna.

I dag valde Sörenstam sin tredje vicekapten, och valet föll på landsmaninnan Maria McBride (tidigare Hjorth i efternamn).

Har erfarenhet

– Mimmi och jag känner varandra. Vi har varit motståndare i många år, men också lagkamrater i Solheim Cup. Jag gillar hennes stil. Det är viktigt att jobba med folk man tycker är kul. Hon har kontakter med många spelare i dag. Hon vet hur det är att vara spelare och att vara vicekapten. Jag ser fram emot att jobba mer med henne, säger Sörenstam till SVT Sport.

McBride har erfarenhet i rollen. 2015 var hon vicekapten till Carin Koch.

Solheim Cup avgörs 18-20 augusti.

– Nu är det upp till spelarna att spela bra golf och klättra på världsrankingen. Det är mindre än två måndare kvar, så det börjar bli lite spännande, säger Sörenstam.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.