Kämpande Stenson nådde femteplats i The Masters

Uppdaterad
Publicerad

Det började så lovande med birdie direkt på första hålet.

Men efter det fick Henrik Stenson lite kämpigt och han kom aldrig nära toppstriden.

70 slag i dag innebär -9 totalt och delad femteplats – hans bästa Masters-resultat i karriären.

– Jag fick inte riktigt utdelning på hur bra jag spelade i dag, säger Stenson till SVT Sport.

Det skulle krävas en riktigt stark avslutningsrond av Stenson för att blanda sig i segerstriden på Augusta.  Och svensken fick en smakstart på söndagen när han skickade in inspelet på första hålet drygt tre meter från hål – och sedan skickade in putten.

Det såg ut att bli ännu bättre när han lämnade sig själv en två meter lång birdieputt på andra hålet, par 5. Men han missade birdieputten knappt.

The Masters

Därefter började han i stället få svårt med inspelen och efter fyra raka par missade han green med utslaget på sjätte hålet, ett par 3. Det resulterade i bogey och där såg en eventuell segerchans ut att försvinna.

Bästa i karriären

I stället kom dagen att handla om att gneta på när även puttern krånglade något för svensken. En treputt på nionde hålet innebar ytterligare en bogey.

På de avslutande nio hålen såg Stenson dock till att putsa till siffrorna. Birdies på bägge par 5-hål efter att ha nått dem på två slag kombinerades med ett vackert inspel på sista hålet för ytterligare en birdie. Det räckte till 70 slag för dagen och -9 totalt i årets första herrmajor.

Det innebar till slut en delad femteplats. Det är därmed Stensons bästa resultat i The Masters under karriären. Hans tidigare toppnotering var en fjortondeplats.

– Det är mycket positivit och när vi kommer tillbaka kommande år kan vi vara med och fajtas. Vi kanske får ge oss själva en sjua på en skala ett till tio den här tävlingen, säger Stenson.

Patrick Reed vann tävlingen.

Toppen i årets Masters

1. Patrick Reed -15

2. Rickie Fowler -14

3. Jordan Spieth -13

4. John Rahm -11

5. Henrik Stenson -9

5. Bubba Watson -9

5. Cameron Smith -9

5. Rory McIlroy -9

9. Marc Leishman -8

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

The Masters

Mer i ämnet