Noréns sanslösa avslutning – hole-in-one och birdie

Uppdaterad
Publicerad

Tiger Woods inbjudningtävling på Bahamas bjöd på svenska framgångar under tredje varvet. Henrik Stenson behöll sin ledning efter en 69:a i dag och delar ledningen på tretton under par med Jon Rahm och Tony Finau. Men mest spektakulär i dag var tävlingens andre svensk – Alex Norén som gjorde en trippelbogey, en eagle och en hole in one.

Henrik Stenson fortsatte att spela strålande golf trots sitt långa speluppehåll i höst efter sin operation av armbågen. Svensken var länge i två slags ledning under det tredje varvet på Bahamas. Men två olyckliga bogeys på de sista hålen gjorde att han delar ledningen på tretton under par inför söndagens slutvarv.

– Riktigt kul att se honom tillbaks. Jag vet att han har haft det jobbigt med armbågen. Stenson är en av de som inspirerar mig, att se någon i 40-årsåldern som vinner en major, kommenterade värden Tiger Woods svenskens framfart i tävlingen.

Spanjoren Jon Rahm och amerikanen Tony Finau är också tretton under. De har två slag ned till fyran Gary Woodland och ytterligare ett till Rickie Fowler.

Noréns mäktiga avslutning

Åtta under par på en delad åttondeplats hittar vi Alex Norén. Haninge-sonen skrev under ett av de märkligaste scorekorten man skådat på den här nivån.

Eller vad säger ni om de sista nio hålen: bogey-par- birdie-par-birdie-eagle-trippelbogey-eagle (en hole in one)-birdie.

Alex gick alltså sista nio hålen på två under par trots en trippelbogey och en bogey... riktigt mäktigt. Men mest imponerande var förstå hans prestation på det 17:e hålet, ett 166 m långt par 3-hål.  En järnåtta, där bollen landade några meter före hål och rullade perfekt rakt i koppen.

Svensken första hole-in-one någonsin på en tävlingsrunda.

Tiger Woods, vars välgörenhetsstiftelse är värd för tävlingen, ligger 18:e och sist på två under par.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.