Henrik Stenson och Tiger Woods. Foto: TT

Stenson fortsätter att storspela

Uppdaterad
Publicerad

Än så länge inte en enda seger 2019 – men i årets sista tävling har Henrik Stenson tätkänning.

Svensken imponerar i Tiger Woods stjärnspäckade tävling på Bahamas och ligger delad trea efter två spelade rundor.

Henrik Stenson avrundar året med att ta sig an mer eller mindre hela världseliten på Bahamas. Tävlingen Hero World Challenge spelas för välgörande ändamål och drivs av Tiger Woods egen stiftelse.

Startfältet, som består av 18 av världens 44 högst rankade spelare, är fullt med stjärnspäckade namn – och en av dem som har imponerat allra mest är just Stenson.

43-åringen följde upp sin inledande 69-runda (tre under par) – där han bland annat briljerade med att göra en eagle – med att på den andra rundan gå runt på fem under par.

Stenson, som alltjämt inte har tagit hem någon trofé 2019, låg på par efter de första nio hålen – men sedan lossnade det rejält.

Amerikan leder

Med birdies på fem av de nio avslutande hålen gick han runt på totalt 67 slag och är därmed trea i tävlingen på totalt -8. Ett slag skiljer upp till Gary Woodland på andraplatsen och ytterligare tre till ledande Patrick Reed.

Den sistnämnde har inlett extremt bra på ön New Providence, där tävlingen spelas, och har hittills noterat två 66-rundor.

Stenson delar tredjeplatsen med spanjoren Jon Rahm ,som nyligen tog hem finalen på Europatouren och Race to Dubai.

Två slag bakom skuggar Tiger Woods med en totalscore på -6.

ARKIV: Se Woods tillbaka på vinnarspåret

Engström leder Europatourfinal

Julia Engström är i ensam ledning efter första dagens spel av Europatourtävlingen på banan Vipingo Ridge, norr om Mombasa i Kenya. Den 18-åriga golfaren gick den första rundan på 67 slag, fem under par, och leder med ett slag före Liz Young, England. Svenskan noterade sex birdies och en bogey (hål 13) på de första 18 hålen av det som är finalen på damernas Europatour.

Engström har visat fin form den senaste tiden och låg på delad andraplats inför den avslutande rundan i Marbella, Spanien, i helgen. Då föll hon däremot till en delad fjärdeplats efter en tung avslutning.

Under torsdagen så spelade även fler svenskor bra. Johanna Gustavsson, Isabella Deilert och Sarah Nilsson gick alla på ett under par och delar sjätteplatsen tillsammans med ytterligare fyra spelare.

ARKIV: Stenson slår sönder teemarkering

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.