Tiger Woods och Henrik Stenson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Stenson: ”Golf är sekundärt i det här läget”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson är en av många golfare som berörs av Tiger Woods bilkrasch.

– Jag hoppas att skadorna han ådragit sig kan läka snabbt, säger den svenske golfaren till SVT Sport.

Hela golfvärlden blev förstås chockade av beskedet igår att golfens störste genom tiderna, Tiger Woods, kraschat med sin bil i Kalifornien och ådragit sig svåra benskador. En av de som både spelat med och känner  Woods bra är svenske Henrik Stenson.

– Tråkiga nyheter givetvis, det viktigaste är ju att han verkar vara ”okej” i det större perspektivet, dvs inga livshotande skador vilket man lätt skulle kunna föreställa sig när man såg bilen efter olyckan, säger Stenson till SVT Sport

KLIPP: Woods har vaknat efter operationen

Stenson hoppas givetvis att Woods återställer sig fysiskt men även att karriären inte är över.

– Jag hoppas att skadorna han ådragit sig kan läka snabbt och att han kan återhämta sig till 100 procent, säger svenske golfaren, som bor inte särskilt långt ifrån Woods i södra Florida.

– Golf, som är sekundärt i det här läget, är ju svårt att gissa kring. Han befann ju sig i en rehab-fas efter sin femte ryggoperation, så vi kan ju bara hoppas och önska honom lycka till i vägen tillbaka till att kunna tävla igen, säger Stenson.

KLIPP: Polisen: Tiger Woods hade tur som överlevde

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.