Henrik Stenson är i ensam ledning inför slutronden i Florida. Foto: TT Nyhetsbyrån

Stenson i ett slags ledning – rysare väntar

Uppdaterad
Publicerad

Slutrundan av PGA-tävlingen Arnold Palmer Invitational blir en rysare. Med Henrik Stenson i huvudrollen.

Svensken leder tävlingen med ett slags marginal efter att ha gått den tredje rundan på 71 slag, ett under par.

–Jag har varit nära att vinna här tidigare och förhoppningsvis har jag en bra chans att vinna i morgon, men det är jämnt i toppen, säger Stenson.

Efter att bara ha noterat en bogey totalt på de två inledande rundorna av tävlingen så visar Stensons scorekort från lördagens spel ett mer varierat resultat.

Svensken inledde med en birdie redan på det första hålet och noterades för ytterligare tre birdies, men Henrik gjorde även tre bogeys vilket gjorde att han slutade dagen på 71 slag, ett under par.

– Jag kan bara gå ut och göra mitt jobb i morgon och förhoppningsvis är det tillräckligt bra. Par är ett bra resultat på många hål, sen gäller det att försöka göra någon birdie när man får chansen, fortsätter Stenson.

Även om Stenson leder tävlingen så riktas mångas blickar mot Tiger Woods denna helg. Woods är sju under par efter tre dagars spel efter att ha spelat lördagens runda på 69 slag, tre under par.

Stensons senaste seger på PGA-touren tog han i augusti ifjol. Skulle han vinna tävlingen i Florida belönas med 1,6 miljoner dollar, ungefär 13 miljoner kronor.

Ställningen efter tre rundor

1. Henrik Stenson, Sverige, -12

2. Bryson DeChambeau, USA, -11

3. Rory McIlroy, Nordirland, -10

4. Justin Rose, England, -9

    Ryan Moore, USA, -9

6. Rickie Fowler, USA, -8

    Charley Hoffman, USA, -8

    Talor Gooch, USA, -8

    Byeong Hun An, Sydkorea, -8

Övriga svenskar:

58. David Lingmerth, par

71. Alexander Norén, +2

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.