Henrik Stenson under andra omgången i golfturneringen US Open. Foto: BILDBYRÅN

Stenson illa ute – riskerar missa kvalgräns i US Open

Uppdaterad
Publicerad

US Opens andra dag gick bara marginellt bättre för Henrik Stenson. Plus ett för dagen och totalt tre över par innebär att svensken riskerar att missa kvalgränsen för helgens spel.

Förra året bröt Henrik Stenson US Open innan den andra rundan spelats färdigt, delvis sänkt av halsont samt nack- och knäsmärtor. I år riskerar världssexan att missa kvalgränsen på svårspelade Erin Hills, Wisconsin.

Han inledde årets andra major med två över par och fick en tidig starttid på fredagen. Svensken gjorde tre bogeys, en dubbelbogey och fyra birdies och slutade på ett över par. Stenson lär gräma sig över en missad tvåmetersputt på dagens sista hål.

Nervös väntan

41-åringen stod för torsdagens mest imponerande slag, ett inspel från 139 meter rakt i koppen. Inget han lyckades upprepa den andra dagen, men väl en 20-metersputt på det femte hålet vilket gav dagens tredje birdie.

Frågan är om +3 räcker för att få spela vidare. Gränsen dras vid 60 spelare – samt de på samma resultat som den 60:e spelaren. Det blir en nervös väntan för ”Iceman”.

Inte ensam

Flera toppspelare kommer att missa kvalgränsen. Bland dem världstvåan Rory McIlroy (+5) och världstrean Jason Day (+10).

-Jag är optimistisk när det gäller mitt spel. Förhoppningsvis fick jag ur mig en massa dåliga saker i går och i dag, säger nordirländaren McIlroy, som gjorde comeback efter en månads skadefrånvaro.

Övriga svenskar i tävlingen är Alexander Norén, David Lingmerth och Daniel Chopra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.