Henrik Stenson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Stenson klättrade på andra rundan

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson har tagit revansch på en dålig första runda i PGA-tävlingen i golf i Lake Forest i USA. Andra rundan gick han på fem under par, med totalt fem birdies. Svensken klättrade därmed 21 placeringar till en 35:e plats.

Men 41-åringen ser ut att behöva klättra ytterligare. För att få spela finaltävlingen i Atlanta nästa vecka måste han i slutet av helgen vara bland de 30 främsta i totalställningen i slutspelet Fedex Cup. Som resultatlistan ser ut nu ligger Stenson precis utanför som 31:a.

Stenson, som missade förra tävlingen på grund av knäproblem, ligger på totalt fyra under par.

lAustraliern Marc Leishman leder på 16 under par, efter att ha gjort 18 birdies under de två första dagarnas spel. Leishman är tre slag före landsmannen Jason Day och amerikanen Rickie Fowler. Day stod för fredagens slag när han gjorde en hole-in-one på det 17:e hålet.

– Jag tog verkligen det som en utmaning idag, att inte ta för givet att jag bara gör birdies. Man måste förtjäna varje birdie. Då man tänker för långt framåt, det är då det kan gå illa, säger Leishman till PGA-tourens webbplats.

Tävlingen i Lake Forest i delstaten Illinois är den tredje deltävlingen i Fedex Cup, PGA-tourens slutspel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.