Henrik Stenson på tionde hålet under Dubai Desert Classic. Foto: Nyhetsbyrån TT

Stenson lever farligt i Dubai

Uppdaterad
Publicerad

Utslagen efter två rundor i Abu Dhabi i förra veckan och även den första rundan i Dubai Desert Classic visade att Henrik Stenson har en del att jobba på.

Världsstjärnans 70 slag, två under par, gör att han på nytt riskerar att befinna sig runt kvalstrecket, det som delar startfältet och eliminerar hälften från spel de avslutande två rundorna i helgen.

Stenson noterade fyra birdies och två bogeys och stannade på två under par. För tillfället, med flera spelare kvar ute på banan, räcker det till en delad 30:e plats.

Sebastian Söderberg, som gick i samma boll som Stenson, var ett slag bättre med en runda som innehöll en eagle på det 13:e par 5-hålet. Peter Hanson stannade på 73 slag medan Marcus Kinhults 77:a just nu betyder 132:a och sista plats.

Kristoffer Broberg, Jens Dantorp, Alexander Björk, Pelle Edberg, Robert Karlsson och Joakim Lagergren har inte spelat klart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.