Lovande start på Stensons titelförsvar

Uppdaterad
Publicerad

Puttern svek under stunder igen.

Men med 69 slag, -1, i dag hänger Henrik Stenson på en tätklunga i British Open.

– Jag är nöjd med dagens runda, säger han till SVT Sport.

Mönstret gick att känna igen från det senaste årets spel. Henrik Stenson gav sig själv många birdie-puttar, men hade velat förvalta fler av dem.

– Jag är nöjd med dagens runda, tycker att jag slog många bra slag. Puttningen kändes okej också, även om jag lämnade några puttar lite kort och det kostade väl något slag eller två, säger Stenson till SVT Sport.

Som redan på första hålet, när han hårfint missade sin birdieputt efter ett utslag mitt i fairway och ett efterföljande fint inspel.

Fyra slag efter Spieth

Eller på det 17:e hålet, ett enkelt par 5-hål i medvind, där han brände en knapp två meter lång birdieputt.

Men den regerande Open-mästaren bet också ifrån under fredagen. När han tvingades till bogeys – på hål 6 respektive 14 – studsade han bägge gånger tillbaka med birdies.

Med sina 69 slag i dag är han fyra slag efter ledaren Jordan Spieth på -5.

”Har bitit ihop tidigare”

I morgon väntas det komma regn under The Opens andra speldag. Något som Stenson fruktar, men som han också varit med om tidigare.

– Det är aldrig roligt att spela i regn, det är tålamodsprövande och långsamt när man måste hålla grejerna torra. Man känner aldrig att man kan spela ut. Det är inte jättebra, men jag har bitit ihop flera gånger tidigare och spelat bra i tuffa förhållanden, så det får vi göra i morgon också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.