Stenson tappade mot täten i Skottland

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson såg ut som säkerheten själv under större delen av tredjerundan i Scottish Open. Men efter en dubbelbogey på sjuttonde så tappade svensken mot täten.

– Tråkig avslutning, säger han till SVT Sport efteråt.

På The Renaissance Club i närheten av Edinburgh i Skottland pågår de sista finslipningarna innan The Open drar igång i Nordirland nästa vecka.

Henrik Stensons två första rundor under tävlingen hade gått fläckfria och han var inför i dag helt utan bogeys i scorekortet.

Tappade på sjuttonde hålet

Länge såg det ut som att Stenson skulle kunna upprepa bedriften. Inför sjuttonde hålet hade han haft fyra birdies och låg på en delad tredjeplats, totalt 16 under par. Och svensken hade ordentligt häng på ledaren, Bernd Wiesberger från Österrike.

Men på sjuttonde hålet, ett par tre på 186 meter, stötte Stenson på trubbel. Efter ett utslag till höger om green så treputtade svensken för en dubbelbogey och den härliga sviten var därmed bruten.

– Tråkig avslutning med en dubbel på sjuttonde, men annars ganska bra spel överlag. För många missade birdiechanser framför allt på sista nio, säger han till SVT Sport och fortsätter:

Tappar mot täten

Stenson hämtade sig förvisso efter slarvet på sjuttonde green och gjorde par på artonde hålet. Men misstaget betydde att han efter dagens runda halkade ned på -14, fem slag efter österrikaren Weisberger.

– Jag är inte ens arg. Det kanske är fel. Jag brukar bli lite mer arg när det är en dubbel, så vi får se om vi kan ”arga tills oss” i morgon, säger Stenson.

Finalrundan av Scottish Open spelas i morgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.