Stenson vinnare – skrev historia

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stensons drygt ettåriga titeltorka är över.

Den 41-årige svenske stjärngolfaren imponerade och vann PGA-tourtävlingen Wyndham Championship i Greensboro.

– Jag är riktigt nöjd med hur jag avslutade den här tävlingen, säger Henrik Stenson.

Segern gör att han nu är bäste svensk genom tiderna på PGA-touren efter att ha tagit sin sjätte seger i USA. Bakom honom finns nu Carl Pettersson och Jesper Parnevik som står på fem vardera.

– Jag hade absolut koll på att Calle P och Jesper hade fem segrar tidigare. Det är klart att det är kul att plocka en till. Det känns verkligen som att det kan ge momentum in i FedEx Cup-slutspelet.

”Skönt att ta den här segern nu”

Efter en personlig rekordrunda på PGA-touren på 62 slag i torsdags höll han för trycket när det skulle avgöras på de sista hålen under söndagen. Segern ger honom en prischeck på motsvarande 8,5 miljoner kronor.

– Det är alltid kul att vinna tävlingar. Det var många som pushade mig i dag och jag behövde göra birdies ända in till slutet. Jag är riktigt nöjd med hur jag avslutade den här tävlingen, och det känns skönt att ta den här segern nu, säger han.

Senast Stenson tog hem en tourtävling var för drygt ett år sedan när han segrade i den klassiska majortävlingen British Open i juli i fjol.

Stensons PGA-toursegrar

2007 WGC-Accenture Match Play Championship

2009 The Players Championship

2013 Deutsche Bank Championship

2013 TOUR Championship by Coca-Cola

2016 The Open Championship

2017 Wyndham Championship

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.