Linn Grant under US Open 2018. Foto: TT Nyhetsbyrån

”Jag tänker inte på att det är U.S. Open”

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska amatören Linn Grant fortsätter att spela jämnt med världseliten i US Open. Idag följde hon upp sin inledande succérunda med att gå runt på 72 slag och par efter två birdies och två bogeys.

– Jag har en bra känsla i kroppen, säger hon från Birmingham, Alabama till SVT.

På totalt tre slag under par efter halva majorn är Linn Grant sju slag bakom den just nu överlägsna ledaren Sarah Jane Smith från Australien, men fortsatt med ett sensationellt slagläge – och självkritik i bagaget.

– Generellt sätt så slår jag bra slag från tee till green. Jag försöker att spela så defensivt som jag känner mig bekväm med vilket både ger och tar. Idag tog det lite mer och jag missade därför green lite fler gånger än igår. Men som sagt, jag har en bra känsla i kroppen i alla delar så jag ska väl bara få till det för att få in två låga scorer, säger Grant till SVT.

Hur känns det att vara med i täten i en major?

– Jag tänker inte så mycket på att det är U.S. Open eller en Major. Jag ser det som en vanlig tävling. Jag har varit med i toppen på tävlingar tidigare och det är därför inget nytt heller. Jag gör det jag kan för att påverka mitt eget spel och sen får jag se vart det kan ta mig.

Vad har du för spelplan till helgen?

– Jag ska hålla mig till samma spelplan som de två första varven, ingen skillnad.

Även svenska Madelene Sagström är bra med efter två rundor på totalt två slag under par. Anna Nordqvist avslutade dagen på två över par samtidigt som Pernilla Lindberg på fyra över par ser ut att få spela helgen men det är inte säkert.  Även Dani Holmqvist ligger på fyra över par men hann bara spela 10 hål.

Just nu är  den så kallade cutten på +5. Spelet avbröts i fyra timmar pga åskväder och andra rundan hann inte spelas klart på fredagen.

Leaderboard >>>

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.