Anna Nordqvist påverkades av ovädret i Charleston. Foto: TT Nyhetsbyrån

Svenskorna långt efter när blixten slog ner

Uppdaterad
Publicerad
Åskan kom och spelarna fick fly banan under US Opens andra dag.
Något blixtrande spel fick vi däremot inte se av de svenska golfarna, som riskerar att åka ut ur tävlingen i Charleston.

Det kan bli en golfhelg utan fortsatt blågult inslag när damernas US Open ska avgöras.

Det varma vädret i South Carolina förbyttes i åskoväder, och en blixt slog ned i ett träd på 18:e fairway, en smäll som hördes över hela banan. Spelet avbröts under ett par timmar och efter uppehållet hann inte alla spelare gå klart de 18 hålen innan mörkret satte stopp för vidare spel.

Hela den svenska kvartetten i tävlingen ligger på fel sida gränsen för fortsatt golfande, men ingen av dem hade hunnit gå klart, så chansen finns kvar att de ska klara gränsen som just nu ligger på tre slag över par.

En blixt slog ned i ett träd på 18:e fairway. Foto: Instagram @lpga_tour

Kamp mot kvalgränsen

Anna Nordqvist ligger på +4, och behöver antagligen göra minst en birdie på de två hål hon måste avklara på lördagsmorgonen, lokal tid. Nordqvist tillhör de spelare som led mest av ovädret – före avbrottet hade svenskan spelat upp sig rejält och såg ut att ta sig till säker mark, efter pausen blev det tre bogeys och dalande i resultatlistan. Jenny Haglund ligger också på +4, men har sex hål på sig att klättra över den så kallade cutten.

Desto mörkare ser det ut för Caroline Hedwall och Pernilla Lindberg, som ligger fyra respektive tre slag från gränsen.

I toppen håller japanskan Mamiko Higa sig kvar som ensam ledare, men ett koppel stjärnor spelade på fredagen upp sig och hotar ta sig förbi när de återupptar spelet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer