Presidenten Donald Trump vill dela ut frihetsmedaljen till Tiger Woods. Foto: TT

Tiger Woods får USA:s främsta civila utmärkelse av Donald Trump

Uppdaterad
Publicerad

Tiger Woods skrev i går historia när han tog sin 15:e major i karriären på The Masters på Augusta.

43-åringens mäktiga seger imponerade även på presidenten Donald Trump – så pass mycket att golfikonen kommer tilldelas den främsta civila utmärkelsen som finns i USA.

Efter att Tiger Woods i går vann sin första major på elva år, The Masters på mytomspunna Augusta, hyllas 43-åringen världen över för sin comeback från skador och personliga problem.

Nu väljer den amerikanska presidenten Donald Trump att hylla golfikonen på ett storstilat sätt.

Presidential Medal of Freedom, eller amerikanska presidentens frihetsmedalj, är den främsta civila utmärkelsen som går att få i USA. Trump lovar nu att ge den utmärkelsen till golfikonen.

”Jag pratade med Tiger Woods för att gratulera honom till den imponerande segern han stod för på The Masters igår. Och jag informerade honom att på grund av hans enastående succé, comeback och inte minst i livet, kommer ge honom presidentens frihetsmedalj”, skriver han på Twitter.

Presidential Medal of Freedom har genom åren bland annat tilldelats idrottare som Jack Nicklaus, Muhammad Ali och Michael Jordan, men också namn som filmproducenten Walt Disney, artisten Elvis Presley, datorpionjären Bill Gates och medborgarrättskämpen Rosa Parks.

Presidential Medal of Freedom

Den delas ut till personer som gjort ett särskilt anmärkningsvärt bidrag till den nationella säkerheten i USA, för världsfreden eller kulturella eller andra offentliga eller privata ansträngningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.