Tiger Woods i samband med polisens fotografering efter gripandet. Foto: TT Nyhetsbyrån

Tiger Woods greps för misstänkt rattfylla

Uppdaterad
Publicerad

Den förre världsettan Tiger Woods greps i natt misstänkt för rattfylla hemma i Jupiter, Florida, skriver WPTV.

Han släpptes från häktet i Palm Beach County under förmiddagen lokal tid. Den exakta benämningen på det misstänkta brottet är ”körning av bil under påverkan av otillåtna substanser”, vilket täcker in mer än alkohol.

Källor inom polisen till kändissajten TMZ uppger att Woods ”körde ojämnt över hela vägen” när de stoppade honom. En polis uppges ha känt lukten av alkohol på golfarens andedräkt och när han ombads blåsa i ett alkotest ska han ha uppträtt ”arrogant”, enligt TMZ.

Rehabat efter fjärde ryggoperationen

41-åringen som vunnit 14 majors (den senaste 2008) opererade ryggen för fjärde gången i april och har jobbat med sin rehab. Trots de långvariga skadebesvären sedan våren 2014 är Woods fast besluten att komma tillbaka.

”Jag vill otvetydigt säga att jag vill spela professionell golf igen. Jag tittar inte framåt just nu. Jag kan inte kan rotera med överkroppen på de närmaste tre månaderna. Mitt enda fokus är rehaben och att följa läkarnas ordination. Jag försöker att ha kortsiktiga mål”, skrev han på sin egen sajt förra veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.