Tiger Woods nära tårar när USA vände till seger i Presidents Cup

Uppdaterad
Publicerad

USA fick en dålig start på Presidents Cup och låg under inför avslutningen i Melbourne.

Då visade kaptenen Tiger Woods vägen, vann sin match och ledde laget till seger.

Tiger Woods var nära tårarna och delade ut kram efter kram när det stod klart att USA hade vänt underläge till seger i Presidents Cup under den fjärde och avslutade dagen.

– Varje gång man har tillfälle att göra något som är större än vad man kan göra som individ, är så mycket mer meningsfullt och så mycket mer speciellt, säger Woods som är den förste spelade kaptenen på 25 år.

”Coolt att ha Tiger som kapten”

Woods besegrade Abraham Ancer med 3/2 i dagens första singelmatch och därefter radade USA upp vinster. Matchen var avgjord när Matt Kuchar säkrade en halv poäng mot Louis Ooosthuizen och USA:s segersiffror mot det internationella laget skrevs till 16-14.

– Det var verkligen coolt att vara en del av det här laget och ha Tiger som kapten. Vi hade flera av de bästa golfarna i världen, och när han talar så lyssnar vi. Jag tror att vi alla kommer att se tillbaka och säga 'Vi spelade för och med Tiger Woods, den störste spelare någonsin'. Det var grymt, säger Kuchar.

Det var den elfte segern i Presidents Cup för USA – den åttonde raka.

– Jag är besviken. Det är allt jag kan säga, säger Adam Scott i det internationella laget.

ARKIV: Tigers resa – från drograttfylla till seger (26 oktober 2019)

Presidents Cup

Presidents Cup är en tävling mellan USA och ett internationellt lag med spelare från övriga världen – förutom Europa.

Tävlingen, som startade 1994, har avgjorts 13 gånger. USA har vunnit 11 gånger, 2003 slutade det oavgjort och 1998 är enda gången det internationella laget har vunnit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.