Foto: Bildbyrån

Rekordledning för Koepka i PGA-mästerskapen

Publicerad

Svenskarna har fortsatt långt till täten i PGA-mästerskapen på Bethpage Black i delstaten New York. Och inte bara svenskarna – alla har långt till Brooks Koepka som leder sju slag. Det är den största ledningen efter 54 hål i turneringens historia.

Regerande mästaren Koepka hade ingen lysande dag i Bethpage, men en parrunda innebär ändå att han håller alla andra på avstånd, och har guldläge inför söndagens avgörande.

Efter tre rundor ligger den 29-årige amerikanen på -12, och har alltså sju slags marginal till närmaste utmanare, kvartetten Harold Varner (USA), Jazz Janewattananond (Thailand), Luke List (USA) och Dustin Johnson (USA).

– Det kommer att krävas något extra för att nå ifatt Brooks, säger Johnson till medierna efter lördagens spel.

– Men det är definitivt görbart på den här banan.

Svenskarna långt efter

Henrik Stenson och Alex Norén klarade båda kvalgränsen i fredags, men har i övrigt inte mycket att jubla över.

Stenson, som sammanlagt låg på två över par efter de två första dagarna, hade problem ute på den svåra banan och gick runt på 75 slag, fem över par. Ingen rolig läsning för svensken, som blandade och gav med två birdies, fem bogeys och en dubbelbogey.

– Det är en jobbig bana och när man inte spelar bra då är det riktigt tufft där ute. Inte allt för mycket att hurra över, säger Henrik Stenson till AP efter den tredje rundan.

– Det har aldrig varit någon favoritbana rent visuellt. Det är rätt mycket halvblinda slag och slag på tvären. Spelar jag bra ska jag kunna hävda mig men det blir tillbaka till rangen nu och veva bollar igen, säger svensken.

Därmed rasade han i fältet och ligger nu på delad 64:e plats.

”Han blir svår att slå”

Inte heller Alex Norén hade någon rolig dag. 36-åringen, som brottats med en förkylning, gjorde förvisso en bättre runda än Stenson men fick nöja sig med fyra över par efter två birdies, sex bogeys och resten par.

Norén tappade till delad 58:e plats på totalt sex över par och är imponerad av den 29-årige amerikanen Koepka.

– Han är otroligt duktig och och har riktigt bra spelstil. Det ser ganska lätt ut, han bara går fram och slår och funderar inte så mycket. Jag tror att han blir svår att slå, säger Norén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer