Matthew Wolff. Foto: TT

Wolff upp i ledningen i Detroit

Uppdaterad
Publicerad

Matthew Wolff tog sig upp i ledningen i PGA-tourtävlingen i Detroit på lördagen.

Amerikanen hade, två bogeys till trots, en riktigt fin dag på banan med hela nio birdies och dessutom en eagle på fjortonde hålet.

Totalt blev det 64 slag, åtta under par, och 21-åringen leder nu tävlingen med totalt tre slag framför landsmännen Ryan Armour och Bryson DeChambeau.

Wolff säger att hemligheten var att intala sig själv att han inte bryr sig.

– Det hjälper mig att ta bort pressen vid mina slag och att hålla i gång rytmen. Det funkade rätt bra, säger han enligt AFP.

Om han vinner under den avslutande fjärde rundan på söndagen är han den näst yngsta personen hittills med två segrar under touren. Yngst är Tiger Woods, som hade två segrar som 20-åring.

Norrmannen Viktor Hovland spelade upp sig till en delad åttondeplats efter en runda på 67 slag, medan Henrik Norlander gick runt på 69 slag och fortsatt ligger på trettionde plats, totalt nio slag efter Wolff.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.