Tiger Woods i samband med polisens fotografering efter gripandet. Foto: TT Nyhetsbyrån

Skador på Woods bil vid gripandet

Uppdaterad
Publicerad

Golfstjärnan Tiger Woods greps under måndagen misstänkt för rattfylla. Utandningsprov visade dock inga spår av alkohol. Nu säger Woods att han blandat olika mediciner efter en ryggoperation och att han inte förstod hur kraftigt dessa påverkade honom. Trots att varningstext fanns på förpackningen.

Testet som togs på Woods visade 0,00 i fråga om alkohol, skriver WPTV. Enligt Woods var han på väg hem från Kalifornien till hemmet i Jupiter, Florida. Polisen upptäckte Woods, som var ensam, i bilen, en svart Mercedes-Benz av 2015 års modell, som stod vid vägkanten med motorn och höger blinkers igång. Det fanns skador på bilen och båda däcken på Woods sida var punkterade.

Golfstjärnan hade säkerhetsbältet på sig och fick väckas. Han var förvirrad och talet var extremt långsamt och sluddrigt. Woods visste inte var han befann sig. Trots sitt förvirrade tillstånd var Woods samarbetsvillig och omhändertogs vid 03.00-tiden för färd iförd handfängsel till häktet i Palm Beach County, enligt polisrapporten.

Ett av de fyra preparat som namngetts är det smärtstillande medlet Vicodin som har varningstext mot just bilkörning på förpackningen. Woods uppges ha ätit den här typen av preparat i tio år och borde varit väl medveten om biverkningar.

Ber om ursäkt

Woods ber sin familj, vänner och fans om ursäkt, rapporterar nyhetsbyrån AP.

”Jag vill att ni ska veta att det inte var alkohol inblandat Det som hände var en oväntad reaktion på mina receptbelagda mediciner”, skriver han i ett uttalande.

Samtidigt är han noga med att medge att han felat.

”Jag förstår allvaret i det jag gjort och jag tar fullt ansvar för mitt agerande. Jag kommer att göra allt i min makt för att se till att detta inte händer igen, skriver Woods.

Inte spelat på tre månader

Golfstjärnan greps under måndagen på det misstänkt för att ha ”kört bil under påverkan av otillåtna substanser”, vilket täcker in mer än alkohol och släpptes efter några timmar.

Woods återhämtar sig efter ryggoperation i början av april. Han har inte spelat tävlingsgolf sedan han var tvungen att dra sig ur Europatour-tävlingen i Dubai i februari. I ett uttalande förra månaden indikerade Woods att han skulle vara tillbaka i professionellt spel i juli eller augusti i år.

Sedan 2014 har Woods dalat på världsrankingen. I dag återfinns den tidigare världsettan på plats 876.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.