Tiger Woods långt efter i sin comeback. Foto: TT Nyhetsbyrå

Woods långt efter i comebacken

Uppdaterad
Publicerad

Amerikanen Tony Finau är i ensam ledning i PGA-tourtävlingen i Ohio på 66 slag, sex under par, efter den första rundan.

Tiger Woods, som jagar sin 83:e PGA-tourseger, hade en blek dag på banan.

Vindbyar gjorde förhållandena svåra och Tiger Woods, som spelar sin första tävling på den amerikanska proffstouren på fem månader, imponerade inte i comebacken. Det började lovande med två birdies på de tre första hålen – men sedan blev det flera bogeys.

Tack vare en lyckad putt på över fyra meter på det sista hålet lyckades Woods till slut få en sista birdie och kunde avsluta rundan på 71 slag, ett slag under par och en delad 18:e plats.

-Det var ett tag sedan jag spelade, sade Woods efteråt, enligt nyhetsbyrån Reuters.

-Jag fick en nästan idealisk start och det kändes bra tidigt. Men jag lyckades helt enkelt inte med något i dag. Jag hade birdies inom räckhål, men jag lyckades verkligen inte.

Pettersson bästa svensk

Woods har vunnit Memorial-tävlingen i Ohio fem gånger. Om han vinner ännu en gång skulle innebära att han tar sin 83:e PGA-tourseger, något ingen annan lyckats med. Men 44-åringen har inte spelat en officiell tävling sedan Genesis Invitational i mitten på februari, där han slutade sist av dem som klarade cutten.

Av de fyra svenskar som tävlar på Muirfield Village i Dublin i Ohio ligger Carl Pettersson bäst till efter den första rundan, med 72 slag placerar han sig på en delad 25:e plats.

Alex Norlén ligger på plats 42 och Henrik Norlander är 59:a, med 73 respektive 74 slag vardera, ett och två slag över par.

David Lingmerth ligger långt efter på 82 slag, tio över par.

Klipp: Golf – ett verktyg för integration (16 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.