Woods talar ut efter krasch – nära amputation

Uppdaterad
Publicerad

Tiger Woods kunde ha behövt amputera sitt högra ben efter bilkraschen utanför Los Angeles för nio månader sedan.

– Det var jäkligt nära att jag skulle gå ut från sjukhuset med bara ett ben, säger den 45-årige världsstjärnan till Golf Digest.

Den 23 februari förlorade Tiger Woods kontrollen över sin bil utan för Los Angeles i västra USA och kraschade våldsamt.

Med frakturer på både skenben och vadben i högerbenet fördes han först till sjukhuset Harbor-UCLA och sedan till Cedars-Sinai där han låg inne för behandling i tre veckor. Det fanns en risk för amputation av benet.

– Vid ett tillfälle var det, jag skulle inte säga fifty-fifty men i alla fall jäkligt nära att jag skulle gå ut från det sjukhuset på ett ben, säger Tiger Woods till Golf Digest i sin första längre intervju efter olyckan.

I förra veckan publicerade den 45-årige världsstjärnan ett klipp på sociala medier där han slår ett järnslag, med högerbenet täckt av ett svart, tajt byxben och med texten ”Gör framsteg”.

Själv menar skadeförföljde Woods, som vunnit 15 majors varav den senaste i Masters på Augusta för drygt två år sedan, att han inte är i närheten av att göra comeback på herrarnas PGA-tour.

– Jag har så långt kvar, jag är inte ens halvvägs. Jag har så mycket muskel- och nervträning som jag måste göra i mitt ben. Samtidigt så har jag som ni vet gjort fem ryggoperationer. Det måste jag också hantera. Så samtidigt som benet blir starkare börjar ryggen ibland att strula. Det är en tuff väg, säger han.

KLIPP: Tiger Woods tillbaka efter olyckan: ”Gör framsteg” (22/11 – 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.