Gulldén: ”Det är vinna eller försvinna”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges damer har inte spelat en kvartsfinal i VM sedan 2001. Men efter skrällen mot Norge och gruppsegern möter man ikväll Slovenien i Leipzig i åttondelsfinal och är favoriter.

– Det är vinna eller försvinna så det gäller att gå in som att det är sista matchen för det kan det vara. Det handlar om vem som vill vinna mest, säger Isabelle Gulldén till SVT Sport.

”Ingen vill åka hem i morgon”

Lagets båda Johannor var lysande mot Norge och vill fortsätta på trenden man satte där. 

Handbolls-VM

– Som vi spelade försvar mot Norge var fantastiskt bra, blir lättare för oss målvakter att rädda då. Sen måste anfallet stämma också, vi måste få en fullträff, säger målvakten Johanna Bundsen.  

– Vi har insett att inget löser sig självt, det krävs hårt arbete. Det krävs att alla är på topp och presterar. Ingen vill åka hem imorgon och det ska vi se till att vi inte gör, säger skytten Johanna Westberg.

Liverapport på svtsport.se

Matchen spelas klockan 20.30 i Arena Leipzig, SVT Sport rapporterar live från 20.00. Vinnaren ikväll får möta vinnaren av Danmark-Tyskland i kvartsfinalen på tisdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet