Aly Raisman under OS i Rio. Foto: TT

Gymnasten stämmer USA:s olympiska kommitté

Uppdaterad
Publicerad

Hon har tidigare riktat skarp kritik mot bland annat det amerikanska gymnastiklandslaget, nu väljer gymnasten och OS-guldmedaljören Aly Raisman att stämma USA:s olympiska kommitté.

Aly Raisman var en av de kvinnor som utsattes för sexuella övergrepp av den före detta landslagsläkaren Larry Nassar. Men Raisman anser att problemet inte är löst trots att Nassar dömts till fängelse och stämmer nu USA:s olympiska kommitté.

Raisman anser att organisationen visste om den före detta läkaren Larry Nassars övergrepp, eller att de åtminstone borde vetat mer.

– Det här är större än Larry Nassar. Vi måste gå till botten med hur det här hände. Om vi inte gör det kan vi inte vara säkra på att det inte händer igen, har Raisman tidigare sagt i frågan.

Larry Nassar har dömts till totalt 360 års fängelse för övergrepp på hundra kvinnliga gymnaster under sin 30 år långa karriär på det amerikanska gymnastikförbundet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.