Foto: Skärmdump

Trippla SM-guld för David Rumbutis

Uppdaterad
Publicerad

I går blev David Rumbutis svensk mästare i mångkamp och i dagens SM-finaler tog han två nya guld då han vann bygelhäst och ringar.

Därmed vann han två av de tre grenfinalerna han deltog i.

I bygel satte 20-åriga Rumbutis personbästa med poängen 13,300 och i ringar vann han på poängen 12,450.

Kim Wanström tog SM-guld i fristående, Filip Lidbeck i hopp och Christopher Soos i barr.

Räcktävlingen, som avslutade SM i Halmstad, blev den mest spännande grenfinalen. Karl Idesjö försökte sig på en riktigt svår serie, men på grund av ett fall så fick han exakt samma poäng som klubbkamraten i Hammarbygymnasterna, Kim Wanström. Därmed delar de på SM-guldet.

”Lite stressigt i vissa redskap”

Hemmahoppet Christopher Soos visade upp en imponerande bredd då han var på pallen i samtliga finaler, men högst upp var han enbart i barr.

Flest SM-guld gick alltså till Rumbutis.

– Det känns jättekul att få tävla och träffa alla igen, det ger energi. Jag gick igenom fallfritt idag och det kändes jätteskönt även om det var lite stressigt i vissa redskap, sade han till Svenska gymnatikförbundet efter gårdagens mångkampsguld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.