David Boo Wiklander lämnar Hammarby. Foto: Bildbyrån.

Bajens ”bäste” flyttar hem till Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Mittbacken David Boo Wiklander flyttar hem till Göteborg. Boo Wiklander, som blev utsedd till årets spelare i Hammarby, väljer av familjeskäl att flytta till Göteborg nu när hans kontrakt med Hammarby gått ut. Enligt uppgifter till SVT Sport är det IFK Göteborg som blir hans nya klubb.

– Vi är väldigt tacksamma för Davids insats. Vi har full förståelse för att han på grund av sin familjesituation måste flytta hem till Göteborg. Hammarby önskar David all lycka i framtiden, såväl på som utanför planen, säger Hammarbys sportchef Mats Jingblad till klubbens hemsida.

Boo Wiklanders son har under hösten varit allvarligt sjuk och därför kommer familjen framöver att bo tillsammans i deras hemstad Göteborg. Uppgifter till SVT Sport säger att David Boo Wiklander kommer att spela i IFK Göteborg kommande säsong.

32-åringen kom till Hammarby på ett tre månaders kontrakt i somras och krönte nyligen sin säsong med att bli utsedd till årets spelare i klubben. Han var den stora anledningen till att Hammarby skärpte defensiven och i slutskedet av säsongen tangerade det allsvenska rekordet på sex raka bortamatcher utan insläppt mål. Dessförinnan vann han SM-guld med IFK Norrköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.