Hammarby målfirar i premiären mot Limhamn Bunkeflo. Foto: Bildbyrån

Premiärjubel för Hammarby i målfest

Hammarby tappade 2-0 till 2-2 inom loppet av sex minuter och det såg länge ut att bli kryss. Men Stockholmslaget vann med 4–2 efter mål av bland andra amerikanska nyförvärvet Kelly Conheeney.

Bajen och Limhamn Bunkeflo bjöd den 2 369 personer stora premiärpubliken på ett soldränkt Hammarby IP på en underhållande och svängig tillställning.

– Det är en jättefin arena och stämningen var fantastisk. Jag har sett klipp från europeisk fotboll och trodde att det skulle vara exakt så här, säger Conheeney till Dagens Nyheter.

Efter en hård och välriktad frispark i ribban från Julia Zigotti Olme i 25:e minuten kunde returen petas in av en framrusande Frida Sjöberg.

Målfest i andra halvlek

1-0 stod sig halvleken ut och en händelserik andra halvlek inleddes att Emma Jansson vek in från vänstra delen av straffområdet och placerade in 2-0 vid första stolpen.

Men bara fem minuter senare kom reduceringen från Limhamn. Rakel Hönnudottir tajmade Sofia Wännerdahls hörna perfekt och nickade in 1-2. Några minuter senare kom även kvitteringen genom Emma Holmgren.

I den 74:e minuten var det så dags för nyförvärvet Conheeney att göra entré. Fem minuter senare nickade hon in avgörande 3-2. På stopptid stängde Zigotti Olme matchen med sitt 4-2.