I fjol åkte Drott ur handbollsligan – i kväll åkte de ur allsvenskan. Foto: Bildbyrån

Drotts monumentala ras ett faktum

Uppdaterad
Publicerad

2013 vann Drott klubbens elfte SM-guld.

Ifjol åkte man ur högstaligan efter 48 säsonger.

Ikväll åkte den forna storklubben ut ur allsvenskan och spelar i division 1 till hösten.

– Vad ska man säga? Jag trodde aldrig att man skulle vara med om detta. Det är otroligt tungt, suckar högersexan Hampus Olsson utanför ett dämpat rödvitt omklädningsrum till Hallandsposten.

Halmstadlaget har stått för ett monumentalt ras. Så sent som våren 2014 mötte man exempelvis Flensburg i Champions League.

Till hösten får man möta flera ligaklubbars farmarlag. Det är första gången på 70 år som Drott spelar i Sveriges tredje högsta herrliga.

Drotts förre guldtränare höll i yxan

Drott blev sist i allsvenskan efter kvällens förlust mot redan klara seriesegraren OV Helsingborg. Seger hade räckt för att rädda kval, men Drott föll tungt med 34-24.

Helsingborg säkradeunder ledning av Drotts sparkade guldtränare Ulf Sivertsson, seriesegern och återkomsten till Handbollsligan redan i näst sista omgången förra helgen. Men skåningarna gjorde ändå processen kort med gästerna från Halland.

– Vi får jobba i uppförsbacke hela säsongen och tyvärr reder vi inte ut det, säger Hampus Olsson till P4 Halland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.