Efter långtidsskada och barnafödande är det dags för comeback för Johanna Ahlm. Foto: Bildbyrån

Äntligen comeback för Johanna Ahlm

Publicerad

I mars 2016 blev Johanna Ahlm klar för en flytt hem till moderklubben Sävehof. Efter en korsbandsskada och barnafödande är det på lördag äntligen dags för comeback. – Nu är målet att spela två matcher innan uppehållet och att försöka ge allt jag har, skriver hon i sms till SVT Sport.

Johanna Ahlm är en av svensk damhandbolls största spelare någonsin med 141 landskamper och nära tio år i en ledande roll i landslaget. Det var en drömvärvning att få hem henne för Sävehof. Men strax efter hemkomsten, innan hon hunnit spela en enda match så drog hon av korsbandet. I samband med skadan blev hon gravid och hon födde en son i somras. 

”Kommer ge allt jag har”

Men på lördag mot Skövde är det dags för en efterlängtad comeback i den gula tröjan. 

– Jag försöker vara rätt lugn och inte ha för höga förväntningar. Nu är målet att spela två matcher innan uppehållet och jag kommer att försöka ge allt jag har, säger Ahlm till SVT. 

Stukat Sävehof

Sävehof har inlett säsongen lite knackigt och föll mot Kristianstad i senaste ligamatchen. Man har även fått en skada på VM-uttagna Emma Fernis. Därför är Ahlms återkomst till laget extra välkommen. 

– Fokus blir att försöka sätta mina medspelare i bra lägen och få en bättre rytm i anfallsspelet. Sen ser jag fram emot några veckor med stenhård träning för att komma i ännu bättre fysisk form.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer