Kristianstad vann SM-finalrepris

Seriefinal i Handbollsligan.

Då vann Kristianstad borta mot Alingsås med 28-25.

– Tycker vi hade kunnat ha kontroll på det tidigare, säger Kristianstad tränare Ola Lindgren till C More.

Tabelltvåan Alingsås tog emot serieledaren Kristianstad i en het seriefinal mellan de tre senaste årens SM-finalister. Och det skulle sluta precis som det gjorde i maj – med en Kristianstadseger, 28-25.

– Tycker vi skaffade oss många bra lägen för att kontrollera matchen, men jag är inte nöjd med defensiven, där står vi lite och halvsover. Jag tycker vi hade kunnat ha kontroll på det tidigare, säger Kristianstads tränare Ola Lindgren till C More.

Kristianstad var i underläge under matchens första tio minuter, men gick till halvtidsvila med ledning 13-12. Andra halvlek fortsatte vara tajt, lagen turades om att vara i ledning och det skiljde aldrig fler än tre mål lagen emellan.

Med minuten kvar var Alingsås i tvåmålsunderläge, 25-27, och jagade åtminstone en poäng – men efter att tidigare Alingsåsmålvakten Richard Kappelin stängt igen fick han sista ordet mot sin gamla klubb.

Kristianstad rycker därmed i toppen av tabellen där avståndet nu är fyra poäng till Alingsås, dock med en match mer spelad.