Tobias Thulin Foto: Bildbyrån

Redbergslid starkast i västderbyt

Redbergslids-målvakten Tobias Thulin var matchens gigant när RIK slog Alingsås i västderbyt med 25-20.

– Det är skönt att vinna här i Alingsås. Försvararna ska ha en stor eloge, de gör det mycket enklare för mig i målet, säger Thulin till SVT Sport.

Efter förlusten i seriefinalen mot IFK Kristianstad senast, var det ett revanschsuget Alingsås som tog emot Redbergslids IK.

Under de inledande minuterna av västderbyt gick lagen mål för mål, men halvvägs in i den första halvleken spikade RIK-målvakten Tobias Thulin, 22, igen. Och det fullständigt.

Thulin stängde butiken

Hemmaspelarna lyckades inte överlista 22-åringen på över tolv och en halv minut vilket gjorde att gästerna hade 8-11 i paus.

Tidigt i den andra halvleken gjorde RIK sedan det matchavgörande rycket när laget gick från 10-15 till 10-18.

Alingsås gav sig inte och närmade sig till till 17-20, men när hemmalaget fick upp flåset gjorde sig Thulin återigen påmind. Via två tunga räddningar bäddade Thulin, som totalt tog 17 av 33 skott, för att RIK återigen kunde utöka sin ledning och tillslut vinna med 25-20.

Hjälten hyllar försvaret

–Det är klart att det är skönt att vinna här i Alingsås, det är en tuff bortmatch. Vi spelar väldigt stabilt bakåt hela matchen vilket gör att vi kan draifrån till åtta-nio-mål. Försvararna ska ha en stor eloge. De gör det mycket enklare för mig i målet, säger Tobias Thulin till SVT Sport.

I och med segern är RIK ny tabelltvåa bakom Kristianstad. Alingsås, som har en match mindre spelad, trillar ner till en tredjeplats i tabellen.