Benjamin Helander jublar efter ett av hans fem mål mot Malmö. Foto: Bildbyrån

Alingsås vann efter uppryckning i andra halvlek

Alingsås hade ingen vidare första halva av mötet med Malmö. Men i andra ryckte de upp sig, och gick från underläge 10-13 till att vinna med 25-24.

– Det var otroligt skönt, säger Alingsås målvakt Gustav Skagerling till C More.

I en ung tabell var det två lag på samma poäng som möttes i Alingsås när Malmö var på besök. Och det blev lika spännande som man kunde ha anat inför. Efter att Malmö fört första halvlek och vunnit med 13-10 blev det en intensiv andra där hemmalaget både jagade ikapp och drog ifrån.

Med åtta minuter kvar hade Alingsås lyckats dra ifrån till en 24-19-ledning. Men Malmö hann ändå göra matchen spännande i slutet när de gjorde fyra raka mål. Närmare än så kom dock aldrig Skånelaget, utan Alingsås kunde vinna med 25-24 och ta tredje raka segern.

– Det var svettigt. Jag vet inte vad som hände i slutet. Det kändes som vi hade det, men vi redde ut det ändå till slut, säger Gustav Skagerling till C More.

KLIPP: Klartecken: Sittande publik på 500 personer tillåts (29 september 2020)