Alingsås jublar mot Malmö. Foto: Bildbyrån.

Alingsås vann stort i seriefinalen

Uppdaterad
Publicerad

Seriefinal mellan Malmö och Alingsås.

Då blev Skåneklubben krossad på hemmaplan.

– Det är bra för självförtroendet att vi bevisar för oss själva att vi är såhär bra, säger Alingsås Mikael Franzén till klubbens hemsida.

Alingsås inledde matchen starkt och var i ledningen i första halvlek. Men det var resultatmässigt jämnt under den första delen av matchen.

I den andra avgjorde Alingsås efter fin insats.

”Bjöd inte på något”

Serietvåan vann till slut med 29-19 över tabellettan.

– Vi satte ett bra försvarsspel från start och har ett lugn i anfallsspelet. Vi kommer till bra lägen och bjöd inte på något. Vi genomförde en väldigt bra handbollsmatch helt enkelt, säger Alingsås huvudtränare Mikael Franzén till klubbens hemsida.

– Det var såklart härligt att få göra en såpass bra insats efter tre svaga insatser. Hela laget var sugna på att göra en bra match. Sen hade jag kanske inte föreställt mig att vi skulle vinna med tio men känslan fanns där.

Malmö har en poäng mer än tvåan Alingsås.

MATCHFAKTA

Malmö-Alingsås 19-29 (8–11)

Malmö: Simon Nyberg 4, Magnus Persson 4, Viktor Östlund 3, Filip Berentsen 3, Johannes Larsson 2, Kassem Awad, Hampus Olsson, Anton Blickhammar.

Alingsås: Niclas Barud 5, Andreas Lang 5, Samuel Lindberg 4, Felix Claar 3, William Andersson Moberg 3, Andreas Berg 3, Benjamin Helander 2, Axel Franzén 2, Fredrik Teern, Aron Dagur Pålsson.

Publik: 1 504.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.