Andreas Nilsson: ”Angola har spelare med kvalitet”

Uppdaterad
Publicerad

Efter den övertygande segern mot Argentina igår möter Sverige ikväll Angola i handbolls-VM.

– De skrällde ju mot Qatar så de har spelare med kvalitet, säger mittsexan Andreas Nilsson till SVT Sport om motståndarna.

I går kväll när de svenska spelarna kommit till hotellet försökte de få i sig så mycket mat som möjligt och sen sova.

–  Det är sjukt svårt med all adrenalin i kroppen, säger Nilsson som dock måste vänja sig. Gruppspelet innebär fem matcher på sju dagar och går Sverige hela vägen till medaljmatcher blir det 10 matcher på 17 dagar.

Angola anses vara det sämsta laget i Sveriges grupp men slog mycket överraskande Qatar i första matchen. Igår mot Ungern blev det dock förlust med 34-24.

–  Det är VM och många lag kan överraska, framförallt i början, säger Niclas Ekberg. Jag tror risken att vi underskattar dem är minimal. Vi är harmoniska och vet vad vi måste göra.

I dag blev även laget komplett när Hampus Wanne skrevs in i truppen. Han har varit kvar i Sverige, febersjuk, men kom till Köpenhamn vid lunch idag. Om han får speltid redan ikväll är däremot osäkert.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.