Redbergslids Tobias Thulin och Lugis Melissa Petrén prisade. Foto: Bildbyrån

Thulin och Petrén prisade: ”Nosar på blågult”

Uppdaterad
Publicerad

Redbergslids Tobias Thulin och Lugis Melissa Petren prisas av svenska handbollsförbundet. Duon har utsetts till årets komet i respektive serie. – Han är med och nosar på en plats i blågult, går det att läsa i motiveringen om Thulin.

Den 21-årige RIK-målvakten var en stor bidragande orsak till lagets framgångar den här säsongen – och hyllas nu när han utsetts till årets komet.

”Med en stor mognad, en placeringssäkerhet i högsta klass och ett imponerande lugn var han en av de stora anledningarna till att Redbergslids IK nådde sin bästa ligaplacering på tio år. Uttagningarna till ligalandslaget och till A-landslagens bruttotrupper visar att han är med och nosar på en plats i blågult.”, lyder en del av motiveringen av juryn som bland annat bestod av förbundskaptenen Kristjan Andresson.

På damsidan var det Lugis Melissa Petrén, 22, som fick det ärofyllda priset.

”Under säsongen har hon imponerat stort, såväl framåt som bakåt, och varit en av SHE:s absolut bästa spelare. Uttagningen till ligalandslaget i mars visade också att hon har förbundskaptenens ögon på sig”, går det att läsa i motiveringen där juryn bland annat bestod av förbundskaptenen Henrik Signell.

Priset delas ut av förbundet tillsammans med sponsorn Svenska Spel.

De fem senaste årens vinnare

Visa

Damer:
2016:
 Julia Eriksson, IK Sävehof
2015: Jessica Ryde, H65 Höör
2014: Edijana Dafe, IK Sävehof.
2013: Loui Sand, IK Sävehof
2012: Vanessa Tellemark, H43/Lundagård

Herrar:
2016:
 Felix Claar, Alingsås HK
2015: Lukas Nilsson, Ystads IF
2014: Helge Freiman, Eskilstuna Guif
2013: Jim Gottfridsson, Ystads IF
2012: Andreas Nilsson, IFK Sövde

Källa: svenskhandboll.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer