Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lugis Theo Übelacker blev liggande efter en smäll. Foto: C More

Rött kort efter otäck smäll i ödesmatchen

Uppdaterad
Publicerad

En otäck skada inträffade i den första halvleken av ödesmatchen mellan Lugi och Redbergslid då RIK åkte ur.

Lugis Theo Übelacker stoppades hårt av Redbergslids Mario Lipovac.

– Han mådde inte bra precis efter men mår bättre nu. Han ska prata med vår läkare, säger Lugis lagledare Carina Nilsson till SVT Sport.

Det såg otäckt ut när Übelacker rasade i golvet och skakade. Han kunde dock resa sig och gå till bänken där han satte sig med en tuss i näsborren. Han gick sedan ut till omklädningsrummet för att undersökas. Det stod då 12-10 till Redbergslid.

– Jag har inte sett den i efterhand, men när jag tänker på den är det mer en olyckshändelse. Det är absolut inte meningen att träffa någon i huvudet, säger Lipovac och fortsätter:

– Det var ingen rolig syn såklart. Jag var framme snabbt och kollade så allt var okej och det var det ju. Jag har även pratat med honom nu efteråt och det var kul att se att han var med ute på bänken i andra halvlek. Så man vet att det är lugnt. Jag hoppas han repar sig väldigt fort.

– Han har haft stora problem med hjärnskakningar. Det var väldigt obehagligt när han låg och skakade, säger lagkamraten Casper Käll till SVT Sport.

Lipovac, som kramade om Übelacker efteråt, fick ett direkt rött kort, vilket omvandlades till ett blått vilket betyder att det ska granskas av nästa instans.

Redbergslid förlorade matchen med 32-27 och åkte därmed ur handbollsligan efter 40 raka år i högsta serien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.