Ljubomir Vranjes tar över IFK Kristianstad. Foto: BILDBYRÅN

Bekräftat: Ljubomir Vranjes ny tränare i IFK Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

Ljubomir Vranjes tar över IFK Kristianstad.

Det bekräftades på en presskonferens i dag.

– Att en av Europas mest välrenommerade tränare kommer till IFK är ett statement, säger sportchefen Jesper Larsson.

Efter sju år i IFK Kristianstad, med bland annat fyra raka SM-guld, sex SM-finaler, fyra seriesegrar och en åttondelsfinal i Champions League lämnade Ola Lindgren klubben tidigare i januari.

Sedan dess har det ryktats om att Ljubomir Vranjes ska ersätta sin gamle landslagskollega Ola Lindgren som huvudtränare.

”Ett statement”

Under torsdagen kallade klubben till presskonferens på arenan för att slutligen kunna presentera nyheten.  På plats fanns sportchefen Jesper Larsson och ordföranden Johan Cosmo.

– I början av december fick jag uppdrag av styrelsen att titta på alternativ på tränarsidan. I Ola Lindgren hade vi en erfaren tränare och ett alternativ var att köra vidare i samma konstellation. Att en av Europas mest välrenommerade tränare kommer till IFK är ett statement som förhoppningsvis höjer både IFK och hela Handbollsligan, berättar Larsson.

Vranjes, vars senaste tränaruppdrag är Ungerns landslag samt klubben Telekom Veszprém, tar över en klubb i toppen av tabellen.

– Det känns bra att vara här. Alla vet ju om det redan innan. Jag kommer direkt från Budapest, där jag bor. Ambitionen är att vinna allt naturligtvis, säger Vranjes själv.

Den nya tränaren kommer att ta över fullt ut från och med den 11 mars, men kommer att vara på plats från 25 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.