Jamina Roberts under VM-matchen mellan Sverige och Tyskland. Foto: Bildbyrån.

Blev mamma i måndags – klar för Sävehof i dag

Uppdaterad
Publicerad

I måndags blev Jamina Roberts mamma till dottern Lou.

I dag blev det officiellt att hon ska spela för Sävehof när hon gör comeback.

– På planen är det en av Sveriges bästa handbollsspelare, säger Sävehofs klubbdirektör Stefan Albrechtson till Göteborgs-Posten.

Jamina Roberts är nybliven mamma. När hon gör comeback på handbollsplanen blir det i Sävehofs tröja. Handbollslandslagets vänsternia har skrivit på ett kontrakt över två säsonger med Partilleklubben, rapporterar Göteborgs-Posten.

– Hon är en profil utanför planen och på planen är det en av Sveriges bästa handbollsspelare. Hon är uppväxt i klubben och det är en drömvärvning för oss. Helt klart, säger Sävehofs klubbdirektör Stefan Albrechtson till tidningen.

Har gjort 164 A-landskamper

30-åriga Roberts har gjort 164 A-landskamper för Sverige och spelade senast för danska Randers.

Nu är hon klar för sin tredje sejour i Sävehof, där sambon Emil Berggren är sportchef.

– Emil har inte varit inblandad alls i den här förhandlingen. Det har varit jag och ”Abbe” som skött det. Eller ja, det har inte varit så mycket att förhandla om. Vi vet ju var vi har varandra och hur det har sett ut innan. Det vara bara att köra något liknande, säger Roberts till Göteborgs-Posten.

Paret fick dottern Lou i måndags.

–  Jag kommer inte att stressa även om jag är otålig av mig. Jag vill inte komma tillbaka och springa runt och se ut som att jag aldrig spelat förut. Jag vill vara på en vettig nivå innan jag visar upp mig igen, säger Roberts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.