Vilt jubel sedan Boden säkrat elitserieplatsen. Foto: Bildbyrån

Historiskt Boden klart för elitserien

För första gången sedan 1988 har Norrland ett handbollslag i elitserien. Boden säkrade under söndagen avancemanget efter seger med 21–20 mot Önnered. ”Ren jävla magi”, säger Emmy Nordmark.

Boden tappade en stor ledning under den andra halvleken och avgörandet blev dramatiskt. Med mindre än minuten kvar att spela satte Emmy Nordmark segermålet till 21–20.

– Vi vinner med en boll, det är helt fantastiskt, säger Emmy Nordmark till Sveriges Radio.

Därmed är Boden första norrländska lag sedan 1988 att spela elitseriehandboll och första damlag från Norrbotten någonsin i handbollens högsta serie.

– Det är helt sjukt, att vi lilla Boden ska spela i elitserien. Magiskt, ren jävla magi, säger Nordmark.

Hon svarade för sju mål och var tillsammans med veteranen Carin Bergdahl framträdande i det offensiva spelet. Även målvakten Viktoria Polshikova stod för en stabil insats.

Se tidigare inslag om Boden Handboll i spelaren ovan.