Dalibor Doder jublar i armarna på Jonas Källman i OS-kvartsfinal mot Danmark 2012. Nu återvänder den gamla stjärnan till Sverige. Foto: Bildbyrån

Dalibor Doder återvänder till Sverige – klar för Ystads IF

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare landslagsstjärnan Dalibor Doder lämnar Tyskland och återvänder till Sverige för spel i Ystad.

Doder blir en förstärkning i Ystads IF, det för tillfället vassaste av de två ystadslagen. Den 40-årige spelaren kommer närmast från tyska Bundesligalaget Minden.

– Jag känner att jag har mer att ge och vill gärna vara med på YIFs resa med allt vad det innebär, säger Dalibor Doder i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.

Har spelat sex mästerskap

Doder har ett tungt cv. Han har representerat Sverige i sex mästerskap mellan 2008-2012 och i VM 2011 blev han utsedd till turneringens bästa mittnia. Han har förutom Sverige och Tyskland även spelat topphandboll i Spanien.

– Att få hit en spelare som Dalibor betyder oerhört mycket för oss. Han tillför väldigt mycket rutin och erfarenhet som passar bra in i vårt lag, säger klubbens sportsligt ansvarig Marcus Lindgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.