Dick Tollbring, tränare i Rimbo. Foto: Bildbyrån.

Uppgifter: Rimbotränaren stängs av i ett år efter rasistisk kommentar

Uppdaterad
Publicerad

Rimbotränaren Dick Tollbring blev ursinnig efter ett domarbeslut.

Han fällde en rasistisk kommentar.

Enligt Sportbladet har Tollbring fått sin dom – han stängs av i ett år.

Incidenten inträffade i den allsvenska handbollsmatchen mellan Rimbo och Kungälv i mars. Rimbotränaren Dick Tollbring blev förbannad efter att en spelare i klubben blivit utvisad i två minuter.

Då fällde Tollbring en rasistisk kommentar riktad mot domaren, vilket Kungälvs-Posten var först med att rapportera om.

–  Jag har hållit på med handboll i kanske 20 år och det här var andra gången i mitt liv som jag fått utstå något sådant på handbollsplan. Handbollen har varit väldigt förskonad från rasism och jag hoppas att det hädanefter kommer fortsätta att vara så. Men det som har hänt har hänt, sa domaren till tidningen.

Kan överklaga

Nu har det kommit en dom, enligt Sportbladet. Tidningen skriver att Tollbring stängs av i ett år efter beslut av förbundets disciplinnämnd, som bedömer agerandet som extremt osportsligt och ”anser sig förhindrat från att bedöma förseelsen som annat än grov”.

Enligt tidningen skriver Tollbring i sitt svar i domen att han ”inser att det inte lät bra” och lägger också till ”men samtidigt har jag ju sagt det och det kan inte bli osagt”.

Tollbring får inte vara med och coacha vid matcher, men har rätt att träna lag. Han har tre veckor på sig att överklaga domen.

SVT Sport har sökt Tollbring för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.