Foto: Bildbyrån

Dyr norsk klädmiss under EM

Uppdaterad
Publicerad

Norge vet hur man spelar handboll, men inte hur man ska klä sig.
Det har kostat dem 75 000 svenska kronor under EM.
– Vi får skärpa oss, säger Erik Langerud, generalsekreterare i Norges handbollsförbund, till NRK.

De norska handbollsherrarna har imponerat stort under EM och har fram till söndagen vunnit alla sina fyra matcher. Men de har också slarvat, vilket har kostat dem onödiga slantar.

Flera av Norges spelare använder så kallade kompressionsshorts under det vanliga matchstället. Dessa måste enligt internationella handbollsförbundets regler ha samma färg som lagets vanliga kortbyxor, men det har de norska spelarna brutit mot vid samtliga matcher.

Under gruppspelet i Trondheim hade spelare som Sander Sagosen svarta kompressionsshorts under de mörkblå kortbyxorna. Det var mot reglerna, men även när laget till första matchen i mellanrundan, i Malmö, bytte till en blå färg var det regelvidrigt, då nyansen inte var tillräckligt lik matchshortsen.

Regelbrotten har kostat Norge böter på 7 000 euro, motsvarande drygt 70 000 norska kronor och 75 000 svenska, skriver NRK.

– Å ena sidan har vi försökt att göra ändringar på vägen, till något som är väldigt likt (färgmässigt), så vi tycker att det är lite petigt. Å andra sidan visste vi om det här så vi borde ha varit bättre förberedda också, så vi får se oss lite i spegeln, säger Erik Langerud, generalsekreterare i Norges handbollsförbund, till NRK.

– Det blir mycket pengar som vi gärna hade använt till något annat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer