Veteranen: ”Kommer att bli jättesvårt”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har satt sig i en drömsits med fyra poäng in i mellanrundan.

Men Niclas Ekberg lutar sig inte tillbaka.

– Det kommer att bli jättesvårt, säger den svenska högersexan till SVT Sport.

Ekberg fick en god natts sömn efter skalpen mot Kroatien i går kväll. Och han njuter av den svenska sammanhållningen i laget – både på och utanför planen.

– Det är en riktigt härlig mix vi har i laget. Alla får synas och hörs. Vi skrattar väldigt mycket tillsammans. Jag tror det speglar vårt spel också. Det är frejdigt, fartfyllt och vi har väldigt skoj tillsammans på planen.

I mellanrundan väntar nu Frankrike, Vitryssland och Norge.

– Det kommer att bli jättesvårt. Det är bara bra lag som är med i ett EM. Det såg vi inte minst här, när vi förlorar mot Island och sen vinner de andra två matcherna. Det visar att konkurrensen är väldigt väldigt hård.

– Vi har spelat många matcher mot de stora nationerna och har varit med länge och kämpat mot dem, men i går visade vi verkligen att vi är att räkna med. Vi kommer att kunna slå många av de stora lagen om vi spelar bra.

Härnäst väntar Frankrike, den på pappret tuffaste matchen i mellanrundan.

– Vi har satt oss i en väldigt väldigt bra sits, men jobbet är långt ifrån färdigt. Det ska vi inte glömma.

Sveriges kommande matcher

20/1 Sverige – Frankrike, klockan 18.15

22/1 Sverige – Vitryssland, klockan 20.30

24/1 Sverige Norge, klockan 18.15

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.