Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
EM-succén bäddade för proffskontrakt  Foto: Bildbyrån

EM-succén bäddade för proffskontrakt 

Publicerad

Lucas Pellas var ljusglimten i den annars dystra svenska insatsen under handbolls-EM. Vänstersexan tog chansen när han fick den och gick från att vara doldis till att skriva kontrakt med en av världens bästa klubbar.
– Det är ett byte uppåt både klimatmässigt och handbollsmässigt, säger Lugi-stjärnan till SVT Sport.

Lucas Pellas är inne på sin fjärde säsong i Lugi och har under den tiden gått från att vara en doldis till landslagsman och blivande utlandsproffs

Kontraktet med Montpellier sträcker sig över tre år. Han mästerskapsdebuterade under EM på hemmaplan, nötte bänk inledningsvis i turneringen men allt eftersom det svenska spelet kärvade fick 24-åringen förtroende och förvaltade det.

– Det var stort, kul och oväntat. Jag förväntade mig inte att bli uttagen, för ett år sedan hade jag aldrig väntat mig att spela ett hemma-EM, jag tror inte ens att jag hade koll på att det var hemma-EM för ett år sedan, säger han när vi träffar honom en regntung, blåsig dag i Lund.

”Montpellier hade hyfsat bra koll på mig”

Kontakten mellan Pellas agent och Montpellier togs före mästerskapet. Men det var insatserna under turneringen som övertygade även klubbens ordförande.

– Tränaren hade hyfsat bra koll på mig redan innan EM, men det var ordföranden som behövde övertalas och med hjälp av EM-insatsen blev han också övertygad, säger Pellas.

Flyttlasset till Frankrike går först i sommar, nu väntar en avslutning av Handbollsligan och förhoppningsvis slutspel för Pellas, som med sina 24 år är en av Lugis äldsta spelare.

– Ju längre säsongen går desto mer utvecklas vi. De unga killarna får mer rutin och självförtroende på den här nivån och det är jätteviktigt speciellt om vi lyckas ta oss till ett slutspel, säger Pellas, vars Lugi i skrivande stund ligger på en slutspelsplats i en mycket jämn tabell.

SE HELA REPORTAGET MED LUCAS PELLAS

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Lucas Pellas: EM-insatsen övertygade Montpellier

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer