Höörs Emma Lindqvist gjorde sex mål mot Önnered. Foto: Bildbyrån.

Emma Lindqvist lämnar H65 Höör för Herning-Ikast

Uppdaterad
Publicerad

Emma Lindqvist lämnar H65 Höör efter säsongen.

I dag blev hon klar för det danska storlaget Herning-Ikast.

– Nu känner jag mig redo för nya utmaningar, säger hon.

23-åriga Emma Lindqvist, som så sent som förra månaden var med i det svenska EM-laget, lämnar SHE-laget H65 Höör efter fem år. När säsongen är över går hon till danska Herning-Ikast, meddelade den danska klubben i dag.

– Jag har haft fem fantastiska år i H65 Höör, men nu känner jag mig redo för nya utmaningar och är säker på att Henring-Ikast är helt rätt val, säger hon på Hernings hemsida.

”Har en bra känsla”

Herning-Ikast, som har en svensk målvakt i Jessica Ryde, vann tre danska mästerskapsguld under 2010-talet och var så sent som 2018 framme i Champions League-kvartsfinal.

– Jag har en bra känsla och är säker på att hon blir en stor tillgång för laget. Hon kommer att stärka vårt försvar rejält, så det är en spelare som jag har stora förväntningar på, säger Hernings sportchef Daniel Grönhöj.

KLIPP: Höör vände och vann mot Önnered (27/12)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.