Förre landslagsmannen Patrik Fahlgren är klar för spel i Hammarby. Foto: Bildbyrån

Ex-landslagsman till Hammarby

Uppdaterad
Publicerad

53-faldige landslagsmannen Patrik Fahlgren är klar för Hammarby Handboll, efter en tids spekulationer bekräftar nu klubben övergången på sin hemsida.

-Jag hoppas kunna vara med och bidra till att Hammarby flyttar fram positionerna från där klubben står idag och tar sig upp i tabellen igen. Jag vill gärna hjälpa till med mina erfarenheter och alla de idéer som jag samlat på mig genom åren, säger ”Falle” som de senaste åtta åren varit proffs i Bundesliga, just nu i Melsungen.

Före proffsäventyret var Fahlgren en viktig spelare i den Sävehof-generation med Kim Andersson och Jonas Larholm i spetsen som vann flera raka SM-guld.

Väntar barn med Almenäs

– Det är oerhört roligt att vi har lyckats rekrytera en spelare av den digniteten. Han kommer att bli en stor och viktig del i vår satsning framåt. Han kommer att bidra väldigt mycket med sina kvaliteter i spelet men även vara en bra hjälp för många av våra unga spelare med sin erfarenhet och kunskap, säger Hammarbys tränare Kalle Mattsson.

32-åringen är fostrad i Sävehof och har spelat två VM och ett EM för Sverige. Men när han nu flyttar hem väljer han bort moderklubben, delvis av privata skäl. Fahlgren väntar barn med TV-profilen Jessica Almenäs under året. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.